Sep 16, 2012

Pump It Up TEKUN TEKUN!!

halo ~ assalamualaikum dan selamat malam . . 

malam nie akibat kebosanan tak tahu nak buat ape..jadi akan menceritakan betapa dahhhsyat nyer penghuni tahun satu desasiswa TEKUN sidang 2012/2013 . . . 

semasa kiteorang minggu siswa lestari aka minggu orientasi di Universiti Sains Malaysia yang bakal menjadi menara ilmuku buat sekurang-sekurangnya 3 tahun akan datang . . kami telah memenangi SORAKAN WALKROBIK  yang mengikut sejarah penubuhan desasiswa Tekun sejak 10 tahun yang lalu kalau tak silap tak pernah menang2 sehinggalah tahun 2012/2013 . . alhamdulillah . . #jangan riak =]






dan .. . .   .. program penutup program siswa lestari 2012/2013 pula telah diakhiri dengan MALAM APRESIASI SISWA MERDEKA 2012 di mana setiap desasiswa termasuklah dari kampus kejuruteraan di Nibong Tebal dan kampus kesihatan di Kubang Kerian turut serta . . sekali lagi kami telah dinobatkan sebagai PERSEMBAHAN TERBAIK . . perghh!!! sangat3 awwwweeessooooomeee!! memang sangat2 tak terjangka . . abang2 dan kakak2 PPSL pun same2 s0rak cm nak gila la..dan sempat plak kami buat cheer TEKUN hahahahaa . . . sememangnya memori yang sangat2 terindah buat kami sebagai memulakan perjalanan yang masih panjang dan penuh liku di USM ini . . . 




video


panjang kot meja kami nie..hahaha 



till then wish me all the best in USM #diorang ske kate PHYSIC nie susah  . . . . 

*think positive . . . . i wont give up !

Sep 10, 2012

I Won't Give Up - Jason Mraz


nak jadikan lagu nie sebagai penaik semangat nak belajar . .  

PHYSICS!! 
do u hear me ?? i wont give on us ^^ 





Hmmmm ... Hmmmm ... Hmmmm ... Hmmm ...

When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
Well, there's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

Well, I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not
And who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up
Still looking up.

I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

# P/S : i'm a fan of jason mraz since "im yours"

Sep 7, 2012

Saya Budak USM ! ! !

aku tak tahu la dah berapa banyak kali aku tulis "Saya Budak USM" nie kat macam2 tempat.hak3 

yang sure sekarang dah officially jadi budak USM . School of Physics . Geophysics . Penghuni Desasiswa Tekun  . . .insyaallah trying to study hard and smart + develop myself 


* wish me all the best okaayyy ^^