Jan 26, 2012

Oh! chit chat

*pinjam Oh! ye dari sekalian2 web yang Oh! *

assalamualaikum w.b.t.

"hidup ini ibarat roda.kadang kala kita dia atas,tapi kadang kala kita akan berada di bawah"


aku bersyukur kerana diberikan perangai dan habit yang pendiam dan malas nak cakap banyak.walaupun selalu orang komen....


 " pe laa hang nie..nak hidup kene la berani!jangan la ikut je ape orang cakap.nanti jadi macam lembu dicucuk hidung"


persoalannya??
 lembu sekarang mane ade kene cucuk hidung dah.kerbau ada la..haha :DD


p/s : opss!enough lawyer buruk.


actually tak semua yang pendiam itu macam itu dear my brothers and sister in Islam (^_^)


sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud :


"Sesiapa yang banyak bercakap banyaklah kesalahannya, sesiapa yang banyak kesalahannya banyaklah dosanya dan siapa yang banyak dosanya, api nerakalah yang paling layak untuk dirinya." 


(Diriwayatkan Baihaqi).

well..see!i told you..

kesimpulannya , 

 Rasulullah bersabda bermaksud:

 "Sesiapa yang beriman kepada Allah dan hari kemudian, maka hendaklah dia mengucapkan perkataan yang baik dan kalau tidak, hendaklah diam."

 (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim).


lastly,benefit jadi pendiam nie..we'll become the best observer!we learn to do things that we love from people and we avoid the things that we hate from people. (^_*)




p/s : kadang-kadang update entry macam best gak kan?haha . 



4 comments:

  1. hahahaha...
    my housemate yg kacak bergaya lagi hensem...
    haha

    ReplyDelete
  2. waa3..
    my housemate yg bijak smart and cukup pakej..
    hak3 :D

    ReplyDelete